Mød Kristian: Passion & Livsglæde

For mig er Passion nøgleordet. Det er igennem mit livs største passioner, at jeg finder størst mening, glæde og indre fred. Det var i genmødet med min første helt store passion, fiskeri, at jeg fandt vejen til healing efter et alvorligt sygdomsforløb og det er i opdagelsen af og gennem forbindelsen til deres største passion, at jeg støtter andre mænd i at finde hjem til deres indre natur.

For mig er passion altafgørende. Hvis jeg ikke kender, prioriterer og lever min passion, er jeg ikke næret og opfyldt indefra – og så har jeg ikke den kraft og kærlighed at give videre til mine nærmeste, som jeg ønsker. For mig er udfoldelsen af min passion vejen til livsglæde, kærlighed, flow og lethed.

Jeg tror på, at vores passion kan ændre sig gennem livet i takt med, at vi udvikler os som mennesker. Jeg ser vores passion som en forlængelse af vores kerneværdier – som de interesser/hobbyer/aktiviteter, der udspringer fra vores inderste kerne, det som vi bare ELSKER at lave og som får os til at glemme ALT om tid og sted. Derfor er arbejdet med mine egne – og andres – kerneværdier også et af mine helt store fokusområder.

Kender du dine kerneværdier og din største passion? Får du skabt tid og rum for at kunne udleve den? Og er du opmærksom på, hvad den giver dig adgang til? Og hvad du misser, når du ikke får skabt det rette rum for, at din passion kan udfoldes og leves?

Fra “det jeg GØR” til “den jeg ER”

I store dele af mit liv har jeg identificeret mig med alt det, som jeg var rigtig god til…. Tidligt i livet begyndte jeg at spille badminton og fandt hurtigt ud af, at jeg var god til det. Rigtig god faktisk og derigennem høstede jeg anerkendelse fra familie og venner. Da jeg blev voksen fandt jeg også en karrierevej, som basserede sig på noget, jeg var rigtig dygtig til. Jeg opnåede anerkendte lederstillinger og store ansvarsområder. Igen med stor anerkendelse for alt det jeg lykkedes med at opnå – altså det jeg gjorde.

Men indeni mig har der altid været et stort ønske om at vise, hvem jeg ER – helt fri af rammer, formål, kunnen, pokaler på hylden og resultater i ordrebogen – jeg brændte for at nogle skulle se KRISTIAN – den følsomme dreng/mand, som mest af alt havde lyst til at gå smilende gennem livet og tale om det, som rørte mit hjerte…

Gennem et alvorligt sygdomsforløb – og med en hjerneskade til følge – blev jeg for fire år siden kraftigt inviteret til at forvandle den definition af mig selv, som mine tidligere valg havde hvilet på. Fra den ene dag til den anden forsvandt min arbejdsevne og jeg kunne praktisk talt ikke ret meget til en start. Men jeg var i live og jeg vidste dybt i mig, at nu var det tid til en helt ny begyndelse… en tid hvor hele mit liv tog sit afsæt i DEN JEG ER INDENI!

Min barndomspassion blev nøglen

Da jeg var nogle måneder inde i mit sygdomsforløb og kæmpede med følelsen af ikke at have en værdi, havde jeg en dag en samtale med Signe, som spurgte ind til min barndom og til hvad jeg elskede allermest at lave? Hun spurgte mig bl.a. om hvornår jeg kunne huske, at jeg bare glemte ALT om tid og sted – og om at skulle præstere. Alt i mig vidste klar besked – helt uden at skulle tænke svarede jeg: “Når jeg efter skole cyklede ned til åen med min fiskestang og sad dér midt i naturen i total stilhed og kiggede på vandet, der flød gennem åen”. Der var ikke et sekunds tvivl i mig. “Hvorfor stoppede du med at fiske?” var Signes næste spørgsmål… Fordi Badminton tog meget af min tid og mit fokus på at opnå resultater tog over. “Måske du skulle prøve at tage afsted igen nu…?”

Fra indsigt til bevægelse

Det sidste spørgsmål ramte mig fysisk i kroppen. Jeg kunne mærke, at det var et af de spørgsmål, som ville forandre mit liv. Allerede dagen efter pakkede jeg en taske og tog ned til kysten med min gamle fiskestang. Allerede i bilen mærkede jeg det i hjertet. Jeg vidste, at jeg var på vej til at samle en del af mig selv op, som jeg havde savnet længe… og jeg mærkede, at jeg nu lyttede til en indre stemme, som havde kaldt og kaldt, men som jeg ikke havde været parat til at lytte til. Det var jeg nu og jeg vidste dybt i min kerne, at der ikke var nogen vej tilbage…

I dag er fiskeri blandt mine helt store passioner. Fiskeri forener så mange essentielle ting for mig. Naturen, havet, den friske luft, stilheden, friheden, spændingen. Forbindelsen til den ydre naturen blev vejen til min indre natur og forbindelsen til de sider af mig, som jeg havde lukket ned for. De mange efterfølgende timer ved kyst og fjord har været min egenterapi i lige præcis det tempo – og med lige præcis de indsigter – som jeg havde behov for.

På listen over mine passioner er også vandreture i naturen, fluebinderi, biavl, min grøntsagshave, at kigge på fugle, lave byggeprojekter (herunder tilblivelsen af NOR studio), bål og kvalitetstid med min familie. Det er også en stor passion for mig at skabe bæredygtige, nærende og livsglade relationer. Jeg har det bedst, når der er en let og hjertelig energi og jeg har stort set altid et smil på læben. Jeg kan også godt lide at tale om det, vi synes er svært og elsker at skabe rum for, at mænd tør vise deres følelser (jeg er selv en følsom fyr, som let berøres, når noget mærkes i mit hjerte).

Den seneste udfoldeste af mine passioner er købet af en gammel Land Rower. Det er en gammel drengedrøm om friheden til at kunne køre derhen, hvor eventyrene findes. Til bilen har vi et tagtoptelt, som betyder, at vi kan tage på dagligdagseventyr så ofte, som vi lyster. Det er for mig sand frihed og livskvalitet!

Jeg har fortsat en nedsat arbejdsevne, som betyder, at jeg blot kan arbejde få ugentlige timer. I disse timer er jeg ansat i fleksjob i NOR36 og sætter en stor ære i at bruge den tid, jeg har til rådighed, allerbedst.

Jeg tilbyder 1:1 sessioner i naturen, hvor vi sætter fuld fokus på at finde ind til din dybeste passion – og hvor du kan arbejde med at skabe rum for at udfolde og udleve den. Står du midt i en livskrise – eller kender en mand der gør – så støtter jeg dig gerne i at finde livsmodet og i at vende den modgang, som du oplever, til medgang og livsglæde. Du kan læse mere om min families egen historie gennem en livskrise.

Du kan kontakte mig på kristian@nor36.dk eller på tlf.: 60 21 21 30